Afbeelding
Foto's: Margot Brakel Fotografie

Bouw 34 woningen in Hilversum Noord-Oost bijna afgerond

Buurt / wijk

HILVERSUM - Binnen een jaar na het boren van de eerste palen, zijn de 25 appartementen aan de Lieven de Keylaan én 9 eengezinswoningen aan de Outshoornlaan bijna gereed. De nieuwe bewoners ontvangen eind augustus de sleutel van hun nieuwe thuis, maar konden afgelopen week al de woningen inmeten.

Dat meldt de Alliantie. En dat inmeten van de nieuwe woning en nadenken over de inrichting en verdeling was best spannend. Veel huurders vinden het immers lastig om een tekening af te lezen, zo’n papiertje spreekt niet tot de verbeelding. Vol verwachting, met camera en meetlint stapten zij over de drempel, en beantwoordden vragen als ‘Hoe groot is het?’, ‘Wat is het uitzicht?’, ‘Heb ik wel zon op mijn balkon?’, ‘Komen er nog bomen?’ en ‘Hoe werkt die nieuwe verwarming eigenlijk?’. 

De meeste huurders zijn heel blij met hun nieuwe huis en kijken uit naar de oplevering eind augustus, aldus de woningcorporatie. “Om doorstroming op de woningmarkt in Hilversum te stimuleren bouwen wij toegankelijke en aantrekkelijke ‘nultreden’ appartementen. De appartementen zijn levensloopbestendig, maar krijgen geen seniorenlabel en zijn dus ook geschikt voor jongere huurders.” 

(Tekst gaat verder onder de foto)

De eengezinswoningen dragen volgens de Alliantie bij aan een diverse wijk en zijn geschikt voor huishoudens met meerdere kinderen. “Het plangebied ligt midden in de woonwijk Hilversum Noordoost met op 500 meter (loop)afstand een winkelstrip met een supermarkt, speciaalzaken en een apotheek. Dat maakt juist deze locatie ook aantrekkelijk voor senioren. De woningen worden gasloos opgeleverd en zijn all-electric en voorzien van een warmtepompboiler. Alle woningen krijgen zonnepanelen aangesloten op de eigen elektrameter.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Omwonenden
De bouw is ook voor omwonenden een opluchting. Na meer dan twintig jaar gedoe rond deze locatie is eindelijk nieuwbouw gerealiseerd waar ook de buurt tevreden mee is. Buurtbewoners vertelden dat ze blij zijn met de uitstraling van de nieuwbouw en complimenteerden de uitvoerder van Trebbe. De bouwwerkzaamheden zijn zonder noemenswaardige overlast, voor de direct omwonenden, uitgevoerd.

Veel buren gingen daarom afgelopen week in op de uitnodiging van de Alliantie om de nieuwbouw van binnen te komen bekijken en samen een ijsje te eten. “Dit alternatief voor het opleverfeestje, dat we graag met de oude en nieuwe buren hadden willen vieren, werd zeer gewaardeerd”, aldus de Alliantie. 



Uit de krant