Het plaatje van de nieuwe collegevariant van het Bruisend Hart.
Het plaatje van de nieuwe collegevariant van het Bruisend Hart. Foto: gemeente Hilversum

Democraten Hilversum aan college: ‘Stop met verstoppertje spelen en toon de 1221-bouwplannen’

Buurt / wijk

HILVERSUM - Laat ons de bouwplannen voor 1221 zien. Deze Jerry Maguire-achtige zin is een duidelijke oproep van de fractie van Democraten Hilversum aan het college van burgemeester en wethouders. 

Het zit DH-voorman Edwin Göbbels niet lekker dat het college wel plaatjes toont van de verschillende ontwikkellocaties in postcodegebied 1221 maar dat er eigenlijk niets concreets op te zien is. De titel van zijn artikel 41-vraag is dan ook veelzeggend: ‘Stop verstoppertje spelen, toon bouwplannen’.

In het korte stukje geeft Göbbels aan dat het niet de eerste keer is dat hij om duidelijk- en helderheid vraagt bij het college. Op vrijdag 17 september heeft hij bijvoorbeeld een mail gestuurd naar de stedenbouwkundig supervisor van 1221 en het stationsgebied met het verzoek om te komen met ‘realistische aanzichten zonder bomen en gezien vanaf het maaiveld van de ontwikkellocaties in Oost’.

Vogelvluchtperspectieven

“Wij gaven aan dat we op deze manier proberen een betrouwbaarder beeld te krijgen van de bouwplannen in 1221. Dit lukt niet met vogelvluchtperspectieven of door groen aan het zicht onttrokken verbeeldingen. Dit lijkt meer op verstoppertje spelen. Leuk, maar niet bij bouwplannen”, zo schrijft de Hilversumse democraat nu aan B&W. 

Hij voegt eraan toe dat hij via de weg van de artikel 41-vraag dan wel het gevraagde beeldmateriaal wenst te krijgen. Daarmee wil de politicus voorzien in een bredere politieke en maatschappelijke belangstelling. 

Concreet gaat het om uitwerkingen van vijf ontwikkellocaties in het postcodegebied. Göbbels vraagt specifiek naar de bouwplannen voor de Korte Noorderweg (ook el bekend als Geuzenpark), het Bruisend Hart (Oosterspoorplein en omgeving), Van Son, het Hunkemöllerterrein en het Venetapark. 

Al veel vaker heeft Democraten Hilversum vragen gesteld over de ontwikkellocaties in 1221. Dat varieert van het vrijgeven van de geheimhouding op de door het college gesloten intentieovereenkomsten met de ontwikkelaars tot aan aandacht vragen voor de plannen die er zijn voor de verschillende locaties zelf.

Uit de krant