Kerken en maatschappelijke instellingen zetten hun deuren open.
Kerken en maatschappelijke instellingen zetten hun deuren open. Levende Adventskalender Hilversum.

Levende Adventskalender: achter elke deur een warme ontmoeting

Buurt / wijk

HILVERSUM - In de donkere decembermaand even aan de eenzaamheid ontsnappen. Dat kan tijdens de Levende Adventskalender. Kerken en maatschappelijke instellingen zetten hun deuren open voor iedereen die behoefte heeft aan een kop koffie en een goed gesprek. 

De Levende Adventskalender betekent echte mensen achter de deur in plaats van chocolaatjes achter kartonnen deurtjes. Hoe kom ik die donkere dagen voor kerst door? Voor veel mensen is dat een jaarlijks terugkerende vraag. Dit is de aanleiding om de Levende Adventskalender te organiseren, op initiatief van de Bethlehemkerk.

Voor het derde jaar op rij trekt een lichtsnoer van adressen door Hilversum en Nieuw Loosdrecht, waar een warme sfeer wordt gecreëerd en een kop koffie of thee klaar staat. In deze donkere dagen voor kerst openen raadhuis, buurthuizen, kerken, speeltuin, restaurant, omroepgebouw en een creatieve vrijplaats hun deuren. 

Voor wie dat wil is er iedere dag ergens in Hilversum wel een deur die open gaat. Er zijn in totaal 27 ruime coronaproof locaties door heel Hilversum heen te vinden. Hier ontmoeten Hilversummers elkaar die even aan eenzaamheid willen ontsnappen. Kom alleen of neem gezellig een buurman of buurvrouw mee, is de boodschap.

De Levende Adventskalender is van 28 november tot en met 24 december. In de ochtend, middag en avond staan de deuren op steeds wisselende locaties in Hilversum open. Er zijn geen kosten aan verbonden. Kijk op www.levendeadventskalender.nl voor alle data en locaties. 

Uit de krant