Van links naar rechts: Marco, Finn, Mirjam, Ingmar en Amelie vielen in de prijzen met hun tekeningen over de toekomst van Hilversum.
Van links naar rechts: Marco, Finn, Mirjam, Ingmar en Amelie vielen in de prijzen met hun tekeningen over de toekomst van Hilversum. Foto: Gemeente Hilversum

Basisschoolleerlingen in de prijzen met tekening over toekomst van Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM - Leerlingen van vier verschillende basisscholen in Hilversum hebben een prijs ontvangen voor hun tekening met als thema ‘De toekomst op straat in Hilversum’. Wethouder Karin Walters en kinderburgemeester Marij onthulden afgelopen week de winnende tekeningen en reikten de prijzen uit.

De gemeente Hilversum is bezig met het opstellen van de Omgevingsvisie: een plan voor de toekomst van de leefomgeving van Hilversum op de lange termijn. Aan inwoners daarom de vraag om mee te denken over thema’s zoals ruimte, water, milieu, verkeer en natuur. Omdat de keuzes en plannen van nu directe invloed hebben op de toekomst van kinderen en jongeren in Hilversum, is ook - aldus de gemeente - hun inbreng belangrijk. Daarom vinden met basis- en middelbare scholen in dit jaar verschillende creatieve projecten plaats. 

In oktober en november was er daarom een ontwerpwedstrijd voor leerlingen waar vier basisscholen aan mee deden. Na een digitale introductieles hebben de kinderen thema’s die zij belangrijk vinden uitgewerkt in een tekening. 

Juryleden vanuit gemeente Hilversum, de kindergemeenteraad en stichting Omgevingseducatie hebben de tekeningen beoordeeld en de winnaars bepaald. De hoofdprijs ging naar Mirjam van de Violenschool. Het commentaar van de jury was: “In deze tekening zijn veel ideeën verwerkt over diverse thema’s. Het is een vrij compleet verhaal en gaat over energie in de wijk, gezond eten, natuur en spelen.”

Finn (Godelindeschool), Marco (kei-klas van de stipscholen), Ingmar (Lelyschool) en Amélie (Violenschool) vielen met hun tekening ook in de prijzen. Zij maakten volgens de jury als beste van hun school een tekening over de toekomst van Hilversum. 

Vanwege de coronamaatregelen was een beperkt aantal mensen aanwezig bij de prijsuitreiking in het Atelier van de toekomst in de Gooische Brinkpassage. Alle winnende tekeningen zijn te zien op www.hilversum2040.nl.

Uit de krant