Plannen zijn verkeerstechnisch gezien haalbaar, blijkt uit onderzoek

Wensbeeld winkeliers Gijsbrecht gaat door: prettige winkelstraat met de auto als gast

9 mrt 2022, 05:30 · leestijd 3 minuten Buurt / wijk
Wethouder Annette Wolthers, projectleider verkeersonderzoek Bart van der Helm, wethouder Arno Scheepers, voorzitter Joost Verhaaren van de winkeliersvereniging, voorzitter Gerard Wouterson van de vereniging van pandeigenaren en winkelstraatmanager Renske Schriemer.
Wethouder Annette Wolthers, projectleider verkeersonderzoek Bart van der Helm, wethouder Arno Scheepers, voorzitter Joost Verhaaren van de winkeliersvereniging, voorzitter Gerard Wouterson van de vereniging van pandeigenaren en winkelstraatmanager Renske Schriemer. Foto: Gooi en Eembode

Een bescheiden feest op de Gijsbrecht van Amstelstraat dinsdagmiddag. Daar vierden twee wethouders en drie winkeliers dat de wens voor een groene straat, waarin de auto te gast is met veel ruimte om prettig en veilig te verblijven, een stap dichterbij is. Onderzoek wijst namelijk uit dat deze wens haalbaar is. 

Alweer enkele jaren terug - nog voor de coronacrisis - presenteerde de winkeliersvereniging dit toekomstscenario. “Wil je over tien, twintig of honderd jaar nog steeds kunnen genieten van een fijne bakker of groentezaak om de hoek, een gezellige plek..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.