Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum/Studio Kastermans

Hilversum vangt grote groep vluchtelingen uit Oekraïne op in oude Vara-gebouw Heuvellaan

Buurt / wijk Oekraïne

HILVERSUM - De gemeente Hilversum zal een flink aantal vluchtelingen uit Oekraïne voor een langere periode onderdak bieden in het oude Vara-gebouw aan de Heuvellaan. Het kantoorpand biedt ruimte voor 600 tot 700 vluchtelingen.

Buurtbewoners zijn hierover afgelopen weekend per brief geïnformeerd. Morgen nemen de eerste vluchtelingen hun intrek in de kantoorkolos. Samen met het Rode Kruis helpt de gemeente de vluchtelingen bij hun eerste (levens)behoeften. Door de onzekere situatie in Oekraïne is op dit moment geen zekerheid te geven over hoelang de vluchtelingen hier blijven.

In Hilversum verblijven nu ongeveer 120 Oekraïense vluchtelingen in gemeentelijke opvangplaatsen. Hilversum heeft op dit moment zo’n 900 opvangplaatsen beschikbaar. Het Rijk coördineert de spreiding van de vluchtelingen over de regio’s. 

Voor de eerste opvang zijn 225 hotelbedden beschikbaar in verschillende hotels in Hilversum. Het oude VARA-gebouw aan de Heuvellaan 50 is gereed gemaakt om voor langere periode onderdak te bieden aan 600 à 700 oorlogsvluchtelingen. 

Op www.hilversum.nl/oekraine staat informatie over hoe inwoners, instellingen of bedrijven hulp kunnen aanbieden aan de vluchtelingen. Ook staan hier antwoorden op veelgestelde vragen. Voor overige vragen heeft de gemeente Hilversum het Coördinatiepunt Oekraïne geopend. Het Coördinatiepunt Oekraïne is bereikbaar via oekraine@hilversum.nl

Zie ook: Omtoveren van het oude Vara-kantoor tot opvangplek in slechts vier dagen geregeld

Uit de krant