Dinsdag was de start van de werkzaamheden.
Dinsdag was de start van de werkzaamheden. Foto: Glaspoort

Officiële aftrap aanleg glasvezel in Wijdemeren: ‘Investeren in de volgende generatie’

Buurt / wijk

LOOSDRECHT - Glaspoort kondigde in februari aan dat ruim 3000 woningen in gemeente Wijdemeren worden aangesloten op glasvezel. Dinsdag gaven wethouder Joost Boermans en CFO van Glaspoort Ferry Niers op de Nieuw-Loosdrechtsedijk het officiële startsein van de werkzaamheden. 

Aannemer Allinq verwacht eind 2022 klaar te zijn in Nieuw-Loosdrecht. Er wordt 37,5 kilometer gegraven en er komt ongeveer 75 kilometer aan glasvezelkabel in de grond te liggen, aldus het netwerkbedrijf.

Na voltooiing van de werkzaamheden in Nieuw-Loosdrecht worden diverse bedrijventerreinen in de gemeente én de kernen Breukeleveen, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, Ankeveen en ’s-Graveland aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Zodra bekend is wanneer de andere dorpskernen glasvezel krijgen, worden de inwoners geïnformeerd.

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort is volledig kosteloos voor de bewoners en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bewoners die meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 22 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom.

Boermans gaf eerder al aan trots te wezen dat de gemeente deze stap nu gaat waarmaken. “Met het vele thuiswerken, beeldbellen, online gamen en het downloaden van series et cetera is het fijn dat er stabielere en snellere verbindingen komen. De werkzaamheden kunnen soms tot hinder leiden, maar de uitrol van glasvezel in onze kernen is supergoed nieuws. Glasvezel aanleggen is investeren in de volgende generatie en een lang gekoesterde wens van vele ondernemers en inwoners.”

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief