Afbeelding
Foto: Yvonne Manhave

Inzameling De Taalkring levert ruim 200 euro aan boodschappen op voor vluchtelingen Oekraïne

Buurt / wijk Oekraïne

HILVERSUM - Een inzamelingsactie door leerlingen van De Taalkring voor Oekraïense vluchtelingen heeft 148,76 euro opgeleverd. Met dit bedrag heeft de school voor ruim 200 euro boodschappen kunnen doen, vertelt leerkracht Yvonne Manhave.

Zij startte de inzameling met de gedachte iets te moeten doen. De Taalkring, gevestigd aan de Bontekoestraat, is een school voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Voor de zestig leerlingen die de school telt was het dus ook van belang om de actie tastbaar te maken. Om die reden werden er twee weken lang lege flessen verzameld voor de mensen in de opvang aan de Heuvellaan.

Afgelopen week zijn twee karren vol flessen ingeleverd bij de iets verderop gelegen Albert Heijn en verscheen er op het bonnetje het bedrag van 148,76 euro. “We hadden vooraf bekeken wat nodig is”, vertelt Manhave, “en dat gehaald. Douchegel, scheermesjes, scheerschuim onder meer. Dus vooral veel douchespullen. Daarbij was er 60 euro aan bonusvoordeel. We hebben dus voor dik 200 euro aan spullen gekocht.” 


Uit de krant