Het winnende team.
Het winnende team. Foto: Lionsclub Hilversum

Spannende 035kwis: winnaar is Vitus a/h Melkpad

Buurt / wijk

HILVERSUM - Elf teams namen afgelopen weekend deel aan de zogenoemde 035kwis door de Lionsclub Hilversum. Het team Vitus a/h Melkpad werd de uiteindelijke winnaar. 

Wat was er zo bijzonder aan de dames Wagenfeld-Meijer en Delflos-van der Linde? Waar was de eerste zelfbedieningswinkel/ supermarkt in Hilversum? Welke twee andere bloemen/planten (behalve zonnebloemen) groeien in het perk van het MH17-monument? Hoeveel kinderen zijn er in Hilversum in 2020 levend geboren?

Dat soort vragen en daarnaast nog allerlei opdrachten kwamen voorbij tijdens de kwis. Bij elkaar opgeteld waren er 50 vragen/opdrachten. Met 45 van de 50 vragen goed (206 punten) pakte Vitus a/h Melkpad de eerste prijs. Dit team doneert de winst van 1000 euro aan de missie St. Paulus, een goed doel van de kerk, om een vluchtelingenkamp in Nampula in Mozambique te steunen. 

Tweede waren de Argonauten met 169 punten en 40 vragen goed. Zij steunen een project voor de scouting zelf. Derde was Team Hillywood, dat 500 euro voor de voedselbank wist te winnen met 167 punten en ook 40 vragen goed. 

Uit de krant