Afbeelding
Foto: HOV in 't Gooi

Lopen door Alexiatunnel kan zaterdag tijdens Dag van de Bouw

Buurt / wijk

HILVERSUM - Zelf zien wat er gebeurt achter de bouwhekken van de Alexiatunnel in Oosterengweg of alvast door de tunnel lopen voordat de auto’s er straks doorheen rijden? Dat kan komende zaterdag tijdens de Dag van de Bouw. 

Hilversummers hebben er lang op moeten wachten - de werkzaamheden begonnen in maart 2020 - maar de Alexiatunnel is nu bijna gereed. Het is de bedoeling dat komende zomer al het autoverkeer onder het spoor door kan rijden.  

Tijdens de Dag van de Bouw komende zaterdag kunnen belangstellenden door de tunnel lopen. Medewerkers van het projectteam geven een toelichting op de (technische) uitdagingen en de duurzame aanpak. Ook is er van alles te beleven voor kinderen. Ze kunnen als echte bouwer op de foto, achter het stuur van een bus kruipen of zich gewoon lekker uitleven op het springkussen. 

Bezoekers zijn zaterdag 18 juni vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur welkom op de bouwplaats Oosterengweg 40 in Hilversum. Ter hoogte van de Mussenstraat is een parkeerplaats maar het verzoek is om lopend, op de fiets of met het OV te komen. 


Uit de krant