Afbeelding
Foto: Eduard Metz

Geslaagde midzomeravond met muziek en pannenkoeken in Erfgooierskwartier

Buurt / wijk

HILVERSUM - Een prachtige zomerdag en -avond in het Erfgooierskwartier. Buurtbewoners van de speeltuin in Hilversum-Noord werden getrakteerd op een pannenkoek en ‘s avonds was er nog een optreden van Popkoor One Up.

Voorzitter Wilma Fennema kijkt terug op een geslaagde ‘midzomeravond’, die na twee jaar corona eindelijk weer eens kon doorgaan. Om het extra feestelijk te maken was ook de pannenkoekenwagen van de Lions Club Hilversum van de partij. Zo was er ‘s middags al lekker eten voor de kinderen en ‘s avonds nog eens voor de volwassenen en vrijwilligers.

Fennema vertelt dat de pannenkoekenwagen er eigenlijk op 1 april bij de opening had moeten staan. Dat ging toen echter niet door. “Normaal gaan we altijd na Pasen open, maar de laatste jaren was het in het voorjaar al heel mooi weer. Daarom besloten we voor dit jaar op 1 april open te gaan. Alleen die dag sneeuwde het, weet je nog, en daarom ging dat toen niet door.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Om die reden werd besloten om de pannenkoekenwagen dan maar tijdens de midzomeravond te reserveren. En met succes. Het weer was nu prachtig. Ook voor het aanwezige koor, twee jaar terug opgericht, was het zo een mooi optreden. 

Hoewel de speeltuin dit jaar dus gewoon na Pasen de deuren opende en de afgelopen twee jaar vanwege corona niet bepaald denderend verliepen, is het volgens Fennema nu al een ‘heel fijn seizoen’. “Mensen vinden het weer fijn om elkaar te ontmoeten op het terras en bij te praten. Ook voor de kinderen is het fijn. Zij hebben dit echt gemist.”

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief