Stationsgebied wordt bouwput met veel herriemakende vrachtwagens, maar...

Nieuwe busstation Hilversum groen en duurzaam: ‘Het wordt straks aangenaam wachten op de bus’

27 jun 2022, 20:45 · leestijd 2 minuten Buurt / wijk
Wethouder Arno Scheepers brengt de eerste markering aan van de tijdelijke routes die reizigers de komende jaren moeten helpen om snel en veilig de weg te vinden in het Stationsgebied.
Wethouder Arno Scheepers brengt de eerste markering aan van de tijdelijke routes die reizigers de komende jaren moeten helpen om snel en veilig de weg te vinden in het Stationsgebied. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Feestelijk waren de weersomstandigheden maandagmiddag allesbehalve, maar desondanks was er volgens wethouder Arno Scheepers (Stationsgebied) wel degelijk sprake van een feestelijk moment. Het nieuwe en tevens tijdelijke busstation werd namelijk in gebruik genomen en dat is tevens ‘een opstapje naar een prachtig nieuw busstation’. 

Behalve vertegenwoordigers van de gemeente, provincie Noord-Holland en Transdev Nederland (Connexxion) waren ook omwonenden (Vve Entrada, Vve Leeuwenkamp) en mensen van de Werkgroep toegankelijkheid, Fietsersbond, RoCov-Noord-Holland (Reizigersadv..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.