Overdracht van de ambtsketen door oud-kinderburgemeester Marij, aan Fien
Overdracht van de ambtsketen door oud-kinderburgemeester Marij, aan Fien Foto: Gemeente Hilversum

Nieuwe kinderburgemeester van Hilversum is Fien Bakx

Buurt / wijk

HILVERSUM - Zestien kinderen van acht basisscholen meldden zich aan voor de kindergemeenteraad 2022-2023. Twaalf van hen deden op mee aan de verkiezing voor kinderburgemeester, in de raadzaal van het Hilversumse raadhuis. 

De kinderen kozen voor Fien Bakx van de Wilgetoren als hun nieuwe kinderburgemeester. Isabella Hindriks van de Wilge is de nieuwe loco-kinderburgemeester. 

Oud-kinderburgemeester Marij en oud-loco kinderburgemeester Gijs begeleidden de verkiezing voor kinderburgemeester. De twaalf deelnemers hadden elk een pitch voorbereid van maximaal een minuut. Zij kregen daarvoor punten van de kinderen. Fien kreeg de meeste stemmen en is de nieuwe kinderburgemeester. 

Na de zomervakantie, op woensdag 7 september om 17.00 uur, is de installatie van de kindergemeenteraad. Kinderburgemeester Fien en burgemeester Gerhard van den Top installeren dan de zestien kindergemeenteraadsleden. Alle kindergemeenteraadsleden leggen de verklaring en belofte af. 

Een kindergemeenteraad heeft één schooljaar zitting, daarna start weer een nieuwe lichting kinderen. Iedere kindergemeenteraad kiest een eigen plan om uit te voeren. Dat plan wordt met hulp van de gemeente uitgevoerd en moet binnen het vastgestelde budget van 8000 euro vallen. Meer informatie over de kindergemeenteraad: hilversum.nl/kinderpolitiek .


Kinderburgemeester Fien, oud-kinderburgemeester Marij, oud-loco kinderburgemeester Gijs en loco kinderburgemeester Isabella.

Uit de krant