Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Holland

Weg Over Anna’s Hoeve twee weken dicht; verkeer wordt omgeleid

Buurt / wijk

De provincie werkt bij het Zandheuvelviaduct in Anna’s Hoeve aan de weg en busbaan, van maandag 18 juli tot maandag 1 augustus 2022.

Er komen wildroosters en in het wegdek komen lussen, die straks de bus herkennen. Daarover komt nieuw asfalt. De Weg over Anna’s Hoeve onder het Zandheuvelviaduct is tijdens dit werk afgesloten voor doorgaand verkeer.

Omleiding auto en busverkeer

Bij het viaduct wordt het verkeer omgeleid langs het spoor, via de Verlegde Weg over Anna’s Hoeve (in aanbouw). Ook de bus rijdt via de omleidingsroute. De haltes Adelaarstraat en Anna’s Hoeve (Hilversum) vervallen en worden vervangen door de halte Liebergerweg/ Adelaarstraat. Zie ook www.transdev.nl. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden blijven rijden en lopen.

Nieuwe inrichting 

De provincie verplaatst de Weg over Anna’s Hoeve en legt een vrije busbaan aan langs het spoor. Door alle infrastructuur (bus, weg en trein) bij elkaar te plaatsen, ontstaat een rustig en aaneengesloten natuurgebied voor mens en dier. In januari 2023 is de (nieuwe) Verlegde Weg over Anna’s Hoeve klaar. Vervolgens wordt de bestaande Weg over Anna’s Hoeve verwijderd. Daar komt nieuwe natuur met bomen en heide voor terug.

Uit de krant