Afbeelding

Werkzaamheden op kruising La Place aanstaande; voorbereiding gestart

Buurt & wijk

HILVERSUM - Nu de Alexiatunnel in Hilversum open is, is er ruimte voor andere werkzaamheden binnen Hilversum en vlak daarbuiten. Zo is vanaf maandag 22 augustus de Hilversumseweg richting Laren en de A1 afgesloten.

Door de werkzaamheden aan de kruising van de Westerheide en Oude Postweg wordt de Hilversumseweg van Hilversum naar Laren afgesloten voor autoverkeer. De kruising wordt ingericht als verkeersplein waarbij het doorgaand verkeer langzamer moet rijden. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Zo staat met borden aangegeven dat de werkzaamheden aanstaande zijn en worden ook de bushaltes tijdelijk verplaatst.

(Tekst gaat verder onder de foto.) 


Hierdoor, en door de aan te leggen duidelijke oversteekplaatsen, moeten fietsers en voetgangers straks veiliger kunnen oversteken. Nu is het zo dat fietsers gebruik moeten maken van de tunnel om de overkant van de weg te bereiken, maar haast niemand doet dat.

De werkzaamheden houden in dat het tussen 22 augustus en 4 november - elf weken lang - niet mogelijk is om over de Hilversumseweg (N525) van Hilversum naar Laren te rijden. De rijrichting van Laren naar Hilversum blijft wel open. De OV-bussen, nooddiensten en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel in beide richtingen blijven rijden. Zij worden ter plaatse langs de werkzaamheden geleid.

Tussen 22 augustus en 4 november wordt het verkeer vanuit Hilversum met twee omleidingen richting de A1 geleid: via de nieuwe Alexiatunnel bij de Oosterengweg en de A27 en via de Naarderweg/Ceintuurbaan en de Amersfoortsstraatweg (Bussum).


Uit de krant