Het planten van bomen was de officiële openingshandeling. Foto: Het Gooi en Omstreken
Het planten van bomen was de officiële openingshandeling. Foto: Het Gooi en Omstreken

Sociale huurwoningen opgeleverd in Anna's Hoeve

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voor Het Gooi en Omstreken was het al even geleden dat zij sociale huurwoningen opleverde. Om precies te zijn tien jaar. Woensdag vond de officiële openingshandeling plaats in de nieuwe wijk Anna's Hoeve.

Het gaat om 38 eengezinswoningen. De eerste bewoners zijn al gesetteld. Zij ontvingen de sleutel van hun nieuwe huis al in oktober. Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok en Maarten van Gessel, directeur van Het Gooi en Omstreken, plantten gisteren een boom. Daarmee zijn de huizen officieel opgeleverd. Tevens was er woensdag een buurtdiner geregeld.

Gezinnen
De woningcorporatie laat weten dat de belangstelling enorm groot was. In totaal reageerden 1.866 mensen via WoningNet. Alle nieuwe bewoners, veelal gezinnen, zijn doorstromers uit Hilversum. Volgens Het Gooi en Omstreken laten zij een een sociale huurwoning achter.

Snel
"Een goede samenwerking tussen gemeente Hilversum, Het Gooi en Omstreken en Nikkels Bouwbedrijf heeft ervoor gezorgd dat de woningen twee jaar na het eerste bestuursbesluit al zijn opgeleverd", meldt de corporatie verder nog. 

Uit de krant