Het nieuwe gebouw.
Het nieuwe gebouw. Foto: Dudok Wonen

Nieuwe appartementen kop Anthony Fokkerweg klaar

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het opvallende gebouw op de hoek van de Anthony Fokkerweg en de Minckelersstraat in Hilversum-Oost is na ruim een jaar bouwen helemaal klaar. Dudok Wonen heeft de 26 sociale huurappartementen via Woningnet verhuurd.

Eind april en begin mei tekent Dudok Wonen met de nieuwe bewoners de huurcontracten. Het inpandige medisch centrum opende afgelopen week haar deuren.
Het nieuwe pand op de plek, waar voorgeen een braakliggend terrein lag, omvat een mix van studio's en tweekamerappartementen welke geschikt zijn voor jonge starters.

Op de begane grond zit een gezondheidscentrum. "De mooie ligging en het uitzicht over de rand van Hilversum geven het gebouw een uniek gevoel. Ook is het mooi hoe de twee straten door middel van de nieuwbouw echt met elkaar worden verbonden", vertelt Robert Jan Sliep, directeur Woonbedrijf bij Dudok Wonen.

Medisch Centrum Liebergen
Het inpandige gezondheidscentrum van 1300 vierkante meter, dat wordt gehuurd door Medisch Centrum Liebergen, biedt ruimte aan verschillende zorgverleners: huisartsen, een fysiotherapiepraktijk en een apotheek. "Voor bewoners, maar zeker ook voor omwonenden is deze nieuwe professionele zorglocatie erg interessant", vervolgt Sliep.

"De verschillende disciplines vullen elkaar aan, zijn gevestigd in één pand en werken aan het beste programma voor de patiënt', vertelt Philip Pelgrim, huisarts en mede-initiatiefnemer van het centrum.

Uit de krant