Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

IJslandse hooglanden setting openluchtfilm in Hilversumse Dudokpark

Cultureel

HILVERSUM - Het duurt nog even, maar het is altijd een hoogtepuntje zo tegen het einde van de zomervakantie: de jaarlijkse openluchtfilm in het Dudokpark, georganiseerd door Filmtheater Hilversum. Dit keer is op 17 augustus de IJslandse feelgoodfilm Woman at War te zien. 

Het gratis toegankelijke evenement dat iedere keer pakweg 2.000 filmliefhebbers trekt, is ieder jaar een groot feest. Allen in 2017 ging de film niet door vanwege strengere veiligheidsvoorschriften, maar vorig jaar kwam het filmtheater met de film 'Tulipani' ijzersterk terug. En dit keer is er dus 'Woman at War',  een feelgood film over vijftiger Halla, die de oorlog verklaart aan de lokale aluminiumindustrie. De IJslandse hooglanden zijn de setting van deze film. 

Het advies aan de bezoeker is om een klapstoeltje of kleedje van huis uit mee te nemen. Ook een warme trui of jas is soms geen overbodige luxe. De klapstoeltjes en kleedjes moeten in de daarvoor bestemde vakken worden geplaatst. 

'Woman at War' begint rond 21.30 uur, dan is het donker genoeg. Wie al om 20.00 uur komt, verzekert zich niet alleen van een plekje maar kan ook genieten van live muziek (in samenwerking met Podium de Vorstin).

En vanaf 19.30 uur kunnen bezoekers alvast een hapje en drankje kopen: bij de bar is frisdrank, bier en wijn verkrijgbaar. Koffie en thee is te koop bij de Hilversumse Kaldi mobiel en ook de foodtruck van Pita's & Pies is aanwezig. Zelf iets te eten en drinken meenemen mag ook. 

Uit de krant