Henk Wijngaard donderdag op het Media Park.
Henk Wijngaard donderdag op het Media Park. Foto's: © Bastiaan Miché

Actie op Media Park met Henk Wijngaard voor meer Nederlandstalige muziek

Cultureel

HILVERSUM - 'Met de vlam in de pijp' en de 'Container song' klonken donderdag - terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam - op het Media Park. Niemand minder dan zanger Henk Wijngaard was naar Hilversum gekomen als onderdeel van de actie om de de Hilversumse media meer Nederlandstalige muziek te laten draaien.

De ludieke actie was een initiatief van online radiostation Olympia Radio. En dat is een serieuze partij. Vorige week is het station voor Nederlandstalig-, streek-, piraten- en volksmuziek door het publiek genomineerd voor de Online Radio Awards 2019. Deze nominatie is voor hen een belangrijke reden om het Hollands Lied meer onder de aandacht te brengen, want het muziekgenre wordt volgens hen veel te weinig door 'Hilversum' gedraaid.

Jerrel Arkes (Olympia Radio): "Enige tijd terug bleek al dat nog geen 5 procent van muziek gedraaid door landelijke radiozenders Nederlandstalig is. Met ons online station proberen wij tegenwicht te bieden en zijn we wereldwijd beschikbaar. Toch hopen we met deze actie op het Media Park ook de grote landelijke stations zover te krijgen om het Hollands repertoire meer te omarmen."

Nadat het optreden op het Media Park wegens geluidsoverlast is gestaakt, hebben de piraten de studio van New Business Radio tijdelijk overgenomen om daar hun muziek ten gehore te brengen. "We kijken tevreden op deze dag terug", aldus Alfred Hoogezand namens Olympia Radio. "We wilden de jury en 'Hilversum' kennis te laten maken met ons genre en dat is gelukt. Nu alleen op 9 oktober de award nog mee naar huis nemen."

Uit de krant