Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Pleintje Kunst afgerond; nu weer naar binnen bij Kleintje Kunst

Cultureel

HILVERSUM - Met slechts veertien bezoekers viel de laatste voorstelling in de serie Pleintje Kunst - buiten bij Theater Kleintje Kunst - zondag toch wat tegen. Desondanks kijkt directeur Eugène Mennen van het theater aan de Kolhornseweg terug op een succesvolle reeks.

Pleintje Kunst was afgelopen zomer ontstaan toen duidelijk werd dat de coronamaatregelen nog wel enige tijd zouden gelden en voorstellingen binnen (voor dan slechts hooguit vijftien bezoekers) voor het knusse theater niet rendabel zouden zijn. En dus zorgde Mennen voor een podium, wat klapstoelen en andere elementen die bij een voorstelling horen en zag Pleintje Kunst het levenslicht.

In totaal waren er negen voorstellingen, waarbij komiek Ronald Snijders met maar liefst 65 bezoekers het meest succesvol was. Even ter vergelijking: normaliter kunnen er in de theaterzaal veertig bezoekers plaatsnemen. Afgelopen zondag echter trok Arnoud Kas maar veertien bezoekers. Mogelijk zorgden de slechte weersvoorspellingen ervoor dat veel mensen thuisbleven. “Maar met de buitenvoorstellingen heeft een heel nieuw publiek kennis gemaakt met onze theater”, zegt Mennen. 

Hij is dan ook zeker van plan om volgend jaar zomer Pleintje Kunst een vervolg te geven. De materialen daarvoor zijn immers binnen. “Nu heb je daarvoor geen kosten meer en ga je erop verdienen”, meent de directeur. “En de spelers willen allemaal dolgraag spelen. En ik wil mijn theater overeind houden.”

Maar nu de dagen weer donkerder worden, verhuist het theater weer naar binnen. Mennen en zijn medewerkers hebben een tweede zaal gecreëerd, waardoor twee zalen - coronaproof - tegelijkertijd kunnen genieten van één voorstelling. De ene helft kijkt dan live naar de hoofdact, de andere helft volgt de voorstelling op een drie bij vier meter groot scherm. En na de pauze wisselen de bezoekers van zaal. De eerste voorstelling is op zondag 11 oktober. 

Kijk voor meer informatie op theaterkleintjekunst.nl.

Uit de krant