Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Geslaagde kerstmarkt in Pinetum: ‘Nog nooit zo’n leuk evenement hier gehad’

Cultureel

HILVERSUM - Vooraf was het natuurlijk maar de vraag hoe het allemaal zou verlopen, maar uiteindelijk is de eerste kerstmarkt in Pinetum Blijdenstein, ‘Kerst Natuurlijk’, een groot succes geworden. Het evenement trok honderden belangstellenden.

Met het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom verrichtte wethouder Karin Walters zondag rond 13.00 uur de opening van de kerstmarkt. Vervolgens konden belangstellenden een kijkje nemen bij de verschillende kraampjes en eventueel cadeaus kopen voor de feestdagen. 

Het aanbod bestond onder meer uit botanische kerstkaarten, fascinerende vogelplaten, biologische honing, met de hand gedraaid smaakvol keramiek, alles voor en over vogels en prachtige handgemaakte kerstkransen. Daarnaast waren er in de zogeheten Pinetumkraam veel handgemaakte kerstversieringen, uniek kerstgroen uit de tuin en zo meer. 

Verschillende leden van het Goois Jeugd Orkest maakten met hun muzikale inbreng het feest compleet en ook de kinderen konden lekker knutselen in de tent. Scholieren van de International School Hilversum hielpen mee. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Een dag na de kerstmarkt in de botanische tuin aan de Van der Lindenlaan in Hilversum is mede-organisator Mariette Jacobs-Belderbos nog zeer enthousiast. “Het was een groot succes, we zijn er allemaal nog verbaasd van. Het zag echt zwart van de mensen”, zegt zij. “We vroegen geen entree dus hebben geen mensen geteld, maar ik schat dat er zo’n 800 mensen waren.”

Grote kracht van de kerstmarkt was volgens Jacobs ook dat het niet zo commercieel was. Veel kraamhouders verkochten, zoals zij zegt, ‘hele leuke lieve dingen’ en hebben vaak niet eens een eigen website. “Het was echt heel gezellig en leuk. We hebben nog nooit zo’n leuk evenement hier gehad. Het was ook heel laagdrempelig en gemoedelijk. Echt een feest.”


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant