Afbeelding
Foto: Dudok Ensemble

Dudok Ensemble brengt Matthäus Passion in Grote Kerk Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Het Dudok Ensemble speelt begin april drie keer de Matthäus Passion. De eerste uitvoering is op zaterdag 1 april in de Grote Kerk in Hilversum. De leiding is net als vorig jaar in handen van dirigent Anthony Scheffer. 

Nederland is maar een klein vlekje op de kaart van de wereld, maar huisvest ’s werelds grootste traditie in het ten gehore brengen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Bach componeerde zijn werk bijna 300 jaar geleden. De Bachvereniging is opgericht in 1921 om de Matthäus Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. 

Inmiddels zijn er in ons land ruim honderd plaatsen waar de Matthäus Passion jaarlijks wordt uitgevoerd. Sinds bijna 25 jaar neemt het Dudok Ensemble een stevige plek in deze traditie in. Jaarlijks brengt dit ensemble de Matthäus Passion ten gehore in thuishaven Hilversum en daarnaast ook in Bilthoven en Amsterdam. 

In Hilversum is het Dudok Ensemble een van de vaste pijlers van het culturele aanbod. Het Dudok Ensemble, bestaande uit (semi-)professionele musici en geschoolde amateurs, laat zich leiden en inspireren door verschillende dirigenten. Daarnaast biedt het Dudok Ensemble een podium voor jonge getalenteerde solisten.

In 2019 heeft het Dudok Ensemble naast de drie concerten in Nederland een zeer succesvolle tournee gemaakt door Zuid-Korea met uitverkochte optredens in Seoul, Busan en Daegu en heeft daarmee deze passie ook verder internationaal op de kaart gezet onder leiding van dirigent Johan Rooze. In jubileumjaar 2024 zal de artistieke leiding in handen zijn van de internationaal gerenommeerde dirigent Edward Caswell. 

Het concert in de Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum is zaterdag 1 april om 15.30 uur. Kaarten kosten per stuk 35 euro en zijn verkrijgbaar via www.dudokensemble.nl en www.podiumplein.nl

Uit de krant