Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché
Foto's

'Overweldigende' aftrap maand amateurkunst in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Gekkigheid op het Stationsplein in Hilversum woensdagavond. Daar was de toch wel bijzondere aftrap van de maand van de amateurkunst; de zogenaamde Iktoon-campagne. Wethouder Wimar Jaeger van cultuur deed 'als de rattenvanger van Hamelen' zoals hij vooraf zei, ook met met deze 'overweldigende' flashmob.

Uitvoerenden waren: Kunstkogel, Goois Vrouwenkoor, Hilversum Women's International Choir, Marimbakoor, Arend Bruijn & leerlingen en Salsaschool Esencia. Na een dans op het plein op Afrikaanse muziek mocht Jaeger het initiatief officieel openen. Hierna volgde - met de wethouder voorop - een lange stoet door de Leeuwenstraat en de Groest op weg naar het recent geopende Mout.

Daar beleefden amateurkunstenaars en publiek onder het genot van een drankje en/of hapje een demo van een salsagezelschap. Jaeger ziet de maand van de amateurkunst als 'een heel mooie laagdrempelige manier om inwoners en amateurkunstenaars onderling kennis te laten maken met de diversiteit van het Hilversumse amateurkunstveld.

Optredens
Veel Hilversumse amateurkunstorganisaties hebben komende maand eigen optredens, exposities of concerten waar het publiek naar toe kan. Daarnaast zijn er overkoepelende amateurkunstactiviteiten.  Volgende week zaterdag sluit Iktoon-Hilversum aan bij het Globe Festival op en rond de Kerkbrink met een Kunstzinnige Proeverij.


Foto's: Bastiaan Miché

Uit de krant