"Ik snap wel dat ze dit hebben moeten besluiten," zegt Wasmeervoorzitter Hans Haselager, "gezondheid is het allerbelangrijkste. Maar dit is natuurlijk wel dramatisch voor een sportvereniging. Er zijn geen kantine-inkomsten, geen evenementen, geen schoolvoetbal. Dat is financieel heftig. En we hebben geen vet op het bot, zijn maar een sportvereniging met wel enorm veel kosten. Aan de gemeente Hilversum betalen we alleen al 65.000 euro per jaar. Dat is de helft van onze contributie-inkomsten. En dan is er ook het gas, water en licht."

Haselager is opgelucht dat de KNVB de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet uitvoert. Desondanks zal ook de gemeente de verschillende verenigingen tegemoet moeten komen, meent hij. Overigens heeft wethouder Arno Scheepers al zoiets - in de vorm van een speciaal coronafonds - aangekondigd. "Voor Wasmeer is dit een heftige tijd", aldus de voorzitter. "We moeten echt alle zeilen bijzetten."

Bij SC 't Gooi hebben de leden net de videoclip Eén voor SC 't Gooi online gezet. "Samen sterk in deze crisis. We reiken elkaar de hand en blijven elkaar vinden", is daarbij de gedachte. Voorzitter Jolanda Osendarp zag het besluit van de KNVB eveneens aankomen. "Dat is een kwestie van één en één bij elkaar optellen", zegt zij. "Als je ziet hoeveel mensen er overlijden...Maar ja, je bent een sportclub, wilt wedstrijden spelen."

Want ook voor de zwart-gelen is het stoppen van de competitie een financieel drama. "We lopen nu vijf toernooien mis, dat zijn inkomsten voor de club. En dan heb je de sponsoring en kantine-inkomsten nog", vertelt Osendarp. Investeren in nieuwe materialen kan nu even niet. Vanuit 't Gooi is er al een noodoproep, zoals de voorzitter verwoordt, gedaan richting sportwethouder Floris Voorink. Op zich heeft de club haar zaakjes op orde, zegt Osendarp, maar natuurlijk zijn er zorgen. "Er zijn geen zekerheden. Maar we gaan wel door en kijken al vooruit naar volgend seizoen", blijft ze positief.