"Het is wel even wennen dat je niet meer naar Victoria kan. Mijn weekagenda was volnaast mijn werk en het voetbal. Nu het anders; eigenlijk te rustig”, opent Robert Roest. Na de verplichte stopzetting heeft de trainer van Victoria zijn selectie niet meer lijfelijk gezien. "Ik heb hen nog wel telefonisch gesproken. Iedereen baalde er in eerste instantie van. Nadat de omvang van de crisis spoedig helder werd, heeft iedereen er begrip voor. Gezondheid gaat boven alles. En, je verandert er niets aan, dus waarom zou je er dan verder druk overmaken. Ik heb de jongens wel gevraagd hun basisconditie op peil te houden. Als we, wanneer weet niemand, weer voor het eerst kunnen trainen, zie ik wel hoe de selectie ervoor staat.” 

In elk geval heeft Victoria op 7 maart het seizoen goed afgesloten met de 4-0 uitzege bij concurrent Loosdrecht. De Hilversumse tweedeklasser staat vierde op de ranglijst en kan terugzien opeen goed maar kort voetbalseizoen. Door de noodgedwongen vroege stop heeft Robert Roest nu ruim tijd om met de technische commissie van Victoria vooruit te kijken naar het komend seizoen. ”Zoals het er nu uitziet blijft de selectie grotendeels in tact, al weet je dat nooit. Ik heb wel vertrouwen dat er niet veel zal veranderen. Vooral omdat we naast goed voetbal ook met z’n allen plezier hadden." 

Het gevolg van dat laatste is wel dat er nu al verzoeken komen van spelers die volgend jaar bij Victoria willen voetballen. "Die komen op de lijst en we gaan te zijner tijd het groene en rode potlood ter hand nemen", aldus Roest. "Ik denk dat we uiteindelijk twee of drie spelers zullen toevoegen aan de huidige selectie. Ik en ook de spelers hebben een uitgebreid netwerk in het regionale voetbal. Naast hun voetbalkwaliteiten zullen de nieuwe spelers ook sociaal in de huidige spelersgroep moeten passen. Daar hecht ik veel waarde aan."