“Saai is het wel zonder voetbal”, vindt Arno Calis, de aanvoerder van Altius. Dien ploeg verloor de laatste wedstrijd voor het plotselinge einde van de competitie met 4-0 van FC Hilversum. “Ik had door eenschorsing sowieso het komend duel niet gespeeld", vervolgt Calis. "Nadat de eerstvolgende wedstrijd was uitgesteld, was het wel fijn dat er snel duidelijkheid kwam en dat er helemaal niet meer wordt gevoetbald. Terecht aangezien gezondheid in deze tijd voorop staat."

Altius had het zwaar in de derde klasse C en is met slechts 10 punten hekkensluiter en eerste degradatiekandidaat. Logisch na drie keer winst, één gelijkspel en maar liefst dertien verliespartijen. De ploeg heeft zeven punten achterstand op de veilige elfde plaats om de nacompetitie te ontlopen. 

Aangezien de KNVB heeft besloten dat er door de stop geen ploegen degraderen, beseft Calis dat zijn ploeg is gered door de gong. ”Al had ik wel vertrouwen dat we in de resterende wedstrijden rechtstreekse degradatie konden afwenden. En daarmee de doelstelling te realiseren om ons te handhaven in de derde klasse. We hebben na de winterstop zware tegenstanders gehad en in de resterende wedstrijden een paar directe concurrenten.”

Optimistisch voor de toekomst is de aanvoerder van zijn oranje/zwarte brigade wel. “Na het vorige seizoen zijn veel spelers vertrokken en we zijn gestart met een jonge selectie die ervaring mist. We leden een paar grote nederlagen, maar de 6-0 overwinning op ’t Gooi gaf weer hoop. Dat je dan met 4-0 van lijstaanvoerder Hilversum verliest, is ingecalculeerd. Er is nu druk op de selectie om bij elkaar te blijven en volgend seizoen een stabiele middenmoter te worden. Met Marco Gras die volgend jaar ook onze trainer is, moet dat lukken. Ik blijf het altijd van de positieve kant bekijken."