Danny Wiersma, de trainer van Olympia werkt tijdens de coronacrises thuis. Het voetbal ligt stil. Zijn dagelijks werk omvat efficiënte bedrijfsvoering in gevangenissen bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, wat hij ook vanuit huis kan doen. "Ik voelde het al aankomen dat de sport en dus ook het voetbal door de coronacrisis zou worden stilgelegd”, zegt Wiersma op een donderdagavond. 

Normaliter zou hij dan op het trainingsveld staan. Maar voetbal is nu bijzaak in het leven, vindt ook de oefenmeester van de Hilversumse derdeklasser. "In een sportweekend komen in ziekenhuizen honderden sporters met blessures. Nu de IC’s in de ziekenhuizen overbelast zijn om het leven van kwetsbare mensen te redden, is het logisch dat zij die sporters er niet bij kunnen hebben. De overvolle kantines en kleedkamers kunnen ook besmettingshaarden zijn. Ik vind het prima zo." 

Voor het besluit van de KNVB dat in elk geval het amateurvoetbal voor dit seizoen is geschrapt, heeft Wiersma alle begrip. “Dat was ook de enige juiste oplossing. Wel of niet promoveren of degraderen is bij Olympia niet aan de orde. Wij staan op een veilige achtste plaats en hebben een redelijk seizoen gespeeld. Ik maak me ook niet druk over promoveren of degraderen. Voor ieder argument is een tegenargument te bedenken. Er zijn nu erger dingen in het leven.”

Danny Wiersma kijkt liever vooruit naar het nieuwe seizoen. “Dat is zinvoller dan omkijken. We zijn aan het inventariseren voor het nieuwe voetbaljaar. Het grootste deel van de selectie heeft aangegeven dat zij blijven. Een aantal twijfelt en van twee spelers weten we dat zij weggaan." 

Kai Janmaat gaat naar Vliegdorp en Laurens Tallart Fabre gaat teug naar zijn oude club Loosdrecht. "Belangrijk voor mij is dat beide vertrekkers hebben laten weten dat zij het bij ons naar hun zin hebben gehad", vertelt Wiersma. "We kijken ook welke jeugdspelers we aan de selectie kunnen toevoegen en daarnaast ons netwerk aanboren welke spelers we van buitenaf een meerwaarde kunnen zijn. Vooralsnog is het rustig wachten tot het voetballicht weer op groen gaat.”