Deze krant sprak met verschillende betrokkenen hoe zij de stopzetting ervaren. In deze bijdrage, FC Hilversum trainer Ferry Marks.

"Saai is het wel nu ruim zes weken zonder voetbal”, opent FC Hilversum-trainer Ferry Marks het gesprek. "Vooral omdat het in maart en april heerlijk weer was om te voetballen. Maar niet getreurd; er zijn nu belangrijkere zaken in het leven dan een balletje trappen." 

Zijn ploeg sloot op 7 maart het voortijdig einde van het seizoen in de derde klasse van het zaterdag amateurvoetbal met een 4-0 thuiszege op Altius. Een week eerder werd het in de beladen derby tegen 't Gooi 1-1. “We zijn in elk geval goed geëindigd. Ik vind wel dat de KNVB voor de makkelijkste weg koos om niemand te laten promoveren of degraderen. Voor de koplopers is dat zuur, voor de startploegen een mazzeltje en de middenmoters halen hun schouders op. Daar is nu verandering in gekomen en FC Hilversum heeft ook een verzoek ingediend om op basis van de stand op 7 maart te promoveren.”

Ferry Marks houdt via WhatsApp en videobellen wel contact met zijn spelersgroep: "Dat is het enige wat we kunnen doen. Iedereen zegt wel dat zij individueel hun conditie op peil houden. Ik hoop het, maar maak me er niet druk over. Ik zie bij de eerste training wel hoe strak de trainingsshirtjes om de lijven zitten. De jongens die goed bezig zijn geweest, zullen het een stuk makkelijker hebben op de eerste trainingen." 

"Ik zie bij de eerste training wel hoe strak de trainingsshirtjes om de lijven zitten."

De 34-jarige oefenmeester van de groen/witten heeft zijn contract in januari al met een jaar verlengd en is met de staf druk doende om een sterke selectie bij elkaar te krijgen, kwalitatief voldoende voor de tweede klasse. Marks: "Het voordeel is dat we het afgelopen seizoen met een vrijwel nieuwe spelersgroep zijn gestart en we naar elkaar toe moesten groeien. Het huidige team vormt een goede basis om verder te werken. We zijn wel zoekende naar wat versterkingen; het is een positief signaal dat 90 procent van de huidige selectie blijft." 

Daarbij heeft Ferry Marks ook zelf in de spiegel gekeken: "Als je constateert dat na een seizoen 75 procent van de jongens wegloopt, moet je zelf de vraag stellen of je het wel goed doet. Dat is nu niet het geval.” Marks hoopt dat er eind juli weer mag worden getraind. "Als alles een beetje meezit, kan de competitie medio september worden gespeeld. Maar pin me er niet op vast. Er is nog veel onzeker."