Aan het slot van het gesprek met ’t Gooitrainer Ed Otten wil hij nogmaals benadrukken: "De gezondheid van ons allen komt op de eerste plaats. De rest is nu even bijzaak. Het is in elk geval positief dat de jeugd eind april weer mocht trainen; zij het met restricties en in aangepaste vorm. En dat er in de selectie voor zover ik weet geen coronagevallen zijn.” 

Voor het overige beseft ook de oefenmeester van 't Gooi dat het een kwestie van afwachten is. Wel was er de afgelopen weken contact met de spelers, zegt hij. "De tijd die ik over heb, kan ik nu mooi gebruiken om vooruit te kijken naar het volgend seizoen.”

Vooruit kijken en wat wijsheid is, is vaak moeilijk en dus ook in het voetbal. Er was volop optimisme bij ’t Gooi voor de start van het seizoen dat op 14 maart abrupt eindigde. Na een goede seizoenstart zakte de formatie van Ed Otten geleidelijk op de ranglijst. Na 7 maart stonden de geel-zwarten na zeventien gespeelde wedstrijden met evenveel punten op de elfde plaats. 

De voorsprong op de nummer twaalf AH uit Huizen, wat nacompetitie voor degradatie betekent, was slechts drie punten. In de laatste wedstrijd werd thuis met 0-3 van Odysseus’91 verloren. Daarvoor werd 1-1 gespeeld in de schitterende derby tegen Hilversum. 

Na een goede seizoenstart zakte de formatie van Ed Otten geleidelijk op de ranglijst

Na de winterstop werd alleen van concurrent Baarn gewonnen.Otten: “Dat het na de winterstop minder ging komt door blessures en schorsingen. Gebleken is dat de huidige selectie te smal is om een stabiele middenmoter in de derde klasse te zijn. Daarom zal de selectie het volgend seizoen breder en sterker moeten worden. Zodat we in het geval van blessures en schorsingen niet te veel in niveau terugvallen."

Momenteel is de club druk doende met het zoeken naar versterkingen. Otten benadrukt dat een stabiele middenmoter in de derde klasse worden voorlopig de eerste doelstelling is. Maar, zegt hij: "In elk geval is er bij ’t Gooi sfeer en ambitie om op termijn te promoveren naar de tweede klasse. Iedereen heeft aangegeven te willen blijven. Al weet je het nooit. Dat wordt pas duidelijk als op 15 juni de overschrijvingstermijn sluit."