Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Proef zit erop; winkels zondag toch open

Bedrijven

HILVERSUM - Hoewel de achttien koopzondagen van het centrum erop zitten, wil dat niet zeggen dat de winkels de komende vier zondagen niet open zijn. Ondernemers mogen in afwachting van het raadsbesluit gewoon de deuren opengooien. Volgens de gemeente is daar niets ongebruikelijks aan.

Centrummanager Kjeld Vosjan meldt aan deze krant dat de Stichting Centrum Hilversum niet gaat communiceren dat de winkels dicht zijn de komende zondagen. Sterker nog: de meeste ondernemers zullen hun deuren vast openen.

Dat is opmerkelijk gezien de afspraken die er met de gemeente zijn gemaakt. De stichting heeft toestemming gekregen van het college van burgemeester en wethouders om alle beschikbare koopzondagen in één klap op te nemen in 2018, in de hoop dat de raad daarna het aantal koopzondagen vrij wil geven.

Dat voorstel komt 6 juni in de raad. Een meerderheid van de politieke partijen is hier voor. Ondernemers moeten zelf bepalen of ze dan hun toko open willen doen. Dat de komende vier zondagen de winkeliers gewoon open mogen zijn, is niet nieuw.

Wethouder Wimar Jaeger zegt die verbazing totaal niet te begrijpen. Al vier jaar lang gedoogt de gemeente zondagopenstelling. Als voorbeelden daarvan noemt hij de bouw- en supermarkten en de bakker op de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Morgen meer hierover in de Gooi en Eembode

Uit de krant