Vorig jaar steunde Liesdek Emanuels met de actie om een ijsje bij haar te komen eten.
Vorig jaar steunde Liesdek Emanuels met de actie om een ijsje bij haar te komen eten. Foto: Bastiaan Miché

Geen politiek steekspel maken van mars van gerechtigheid

Mensen

HILVERSUM - De mars van gerechtigheid door Hilversum moet niet gekaapt worden voor politieke doeleinden. Politici mogen meelopen, geeft de organisatie aan, maar dan wel op persoonlijke titel. “Wij willen met gelijkgestemden saamhorigheid en eensgezindheid laten zien ter ondersteuning van Gilly Emanuels en overige slachtoffers van straatterreur", zegt mede-organisator Gerrel Liesdek.

Dat de tocht over anderhalve week niet politiek beladen mag zijn, is een nadrukkelijke wens van Emanuels. Met de mars van gerechtigheid wil de organisatie steun geven aan een hardwerkende onderneemster als Emanuels, die door een groep raddraaiers is weggepest en zelfs vervolgd wordt door het Openbaar Ministerie voor mishandeling van een aantal jongeren die haar jarenlang hebben geterroriseerd en gediscrimineerd. "Dat moet simpelweg niet kunnen in Nederland", stelt Liesdek.

Naast de optocht is er ook een petitie in het leven geroepen om Emanuels en ondernemers die ook te maken hebben gekregen met onrecht, racisme, discriminatie, ongelijkheid en straatterreur, te ondersteunen. De teller op petities.com staat ruim boven de vijfhonderd.

Vanuit die optiek is er interesse getoond vanuit de landelijke politiek. Liesdek bevestigt dat de PVV haar onvrede heeft geuit. Ook zingt de naam rond van Sylvana Simons als deelnemer aan de tocht.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant