Een uiting van protest van de bewoners van de West-Indische buurt vorig jaar tijdens het 'herrie-ontbijt'.
Een uiting van protest van de bewoners van de West-Indische buurt vorig jaar tijdens het 'herrie-ontbijt'. Foto: Bastiaan Miché

Geluidsscherm A27 nog steeds ver uit zicht

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De kans dat er een geluidsscherm komt langs de verbrede A27 is aanzienlijk geslonken. Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland zijn en blijven niet van plan de hand van de knip te halen.

Dat is de teleurstellende uitkomst voor de bewoners van de West-Indische buurt van een onderhoud dat zij hebben gehad met de gemeente Hilversum.

Twee weken geleden - woensdag 25 april - hebben wethouders Willem van der Spek (CDA) en Floris Voorink (VVD) een gesprek gevoerd met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en de provincie. De aanleiding hiervoor is een eind 2017 aangenomen motie in de Tweede Kamer.

Op 19 december ging een meerderheid van de landelijke politiek akkoord met het voorstel om te kijken wat de welwillendheid is van de overheden om de buren van de snelweg te compenseren. Bewoners van deze buurt ervaren veel overlast sinds de rigoureuze bomenkap van begin vorig jaar, de snelweg die inmiddels is verbreed en de nieuwe afslag die dichter bij hun woningen ligt.

Sindsdien is de geluidsoverlast sterk toegenomen en zit er meer fijnstof in de lucht. De leefbaarheid is zienderogen afgenomen, meent de buurt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant