Zomeravondrondleiding door het Pinetum Blijdenstein op 19 augustus.
Zomeravondrondleiding door het Pinetum Blijdenstein op 19 augustus.

Pinetum strijdt tegen eenzaamheid

Cultureel

HILVERSUM - Uit cijfers van CDA Hilversum blijkt dat 41 procent van de Hilversummers zich weleens eenzaam voelt, waarvan 8 procent ernstige eenzaamheid ervaart. Met het gratis arrangement voor senioren wil Pinetum Blijdenstein een bijdrage leveren om dit percentage naar beneden te krijgen.

De botanische tuin aan de Van der Lindenlaan 125 biedt dit alle senioren uit verzorg- en verpleeghuizen in de Gooi en Vechtstreek aan. "Dit doen we in het licht van eenzaamheidsbestrijding", legt projectleider Frank August de Meijer uit.

Van april tot en met september kunnen de senioren met hun begeleiders langskomen. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand zijn zij welkom tussen 14.00 en 16.00 uur.

Het gratis seniorenarrangement houdt in: twee kopjes koffie of thee, een stuk appeltaart, een rondleiding door de tuin en als afsluiting nog een frisdrank. De verzorghuizen zorgen voor het transport en de begeleiding. "Dit arrangement is ook dit jaar weer mogelijk geworden door een ruime gift van de Stichting De Ziekenfondsbode van Agis Verzekeringen", meldt de projectleider nog.

Uit de krant