Afbeelding
Foto: Ruben Terlou

Tentoonstelling Ruben Terlou langer te zien in Museum Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - 'Dwars door China' is een hit. Veel publiek komt af op de tentoonstelling van Ruben Terlou. Museum Hilversum heeft vanwege de grote belangstelling besloten de expositie drie weken langer te laten zien dan in eerste instantie was bedacht.

Wie de fotografische reis van Terlou door China nog niet gezien heeft in het museum aan de Kerkbrink, hoeft dat niet meer voor zondag 27 mei te doen. Nu is besloten het werk langer tentoon te stellen, is de einddatum nu zondag 17 juni.

Bezoekers
In de eerste vier weken van de tentoonstelling verwelkomde het museum zo'n 6.000 bezoekers. Dat betekent veel interesse voor het werk van Terlou en voor het museum. In heel 2016 kwamen er ruim 32.000 gasten over de vloer van het oude raadhuis.

Ontroeren
"Terlou brengt, van heel dichtbij, persoonlijke verhalen in beeld uit het China van vandaag; indrukwekkend en kwetsbaar tegelijk. Zijn kracht zit in zijn oog voor dagelijkse situaties, die ontroeren, verrassen en je een nieuwe kijk geven op een land in transitie", zo luiden de uitnodigende woorden van Museum Hilversum.

Activiteiten
In de komende periode verzorgt het museum een aantal activiteiten waarbij Terlou ook aanwezig is. Donderdag 24 mei gaat hij in gesprek met sinoloog Henk Schulte Nordholt over de politiek in China, over China als economische grootmacht, over geloofwaardigheid maar ook over de invloed van religie en mensenrechten. Dinsdag 5 juni volgt een bijeenkomst over de journalistieke aanpak van de bejubelde tv-documentaire 'Door het hart van China'. Terlou is een van de sprekers. 

Uit de krant