Marijn van Zomeren heeft al plannen voor een tweede boek.
Marijn van Zomeren heeft al plannen voor een tweede boek. Foto: Bastiaan Miché

Thriller veelbelovend debuut van Hilversumse schrijver

Mensen

HILVERSUM - Hij heeft er vijf jaar aan gewerkt, maar nu ligt de thriller 'Dagboek op doktersrecept' dan toch eindelijk in de winkel. De verkoop loopt goed en ook de reacties zijn positief. En dus is de 31-jarige Marijn van Zomeren uit Hilversum een tevreden mens.

Dat was begin mei wel even anders. Een dag na de officiële lancering werd zijn debuut 'Dagboek op doktersrecept' weer uit de handel gehaald. Door een fout van de uitgeverij lag namelijk de verkeerde druk in de winkel. "Verschrikkelijk. Helemaal omdat het mijn debuut is."

Maar sinds 8 mei is de goede versie alsnog verkrijgbaar. Voor Van Zomeren is daarmee een droom werkelijkheid geworden. Vijf jaar lang is hij ermee bezig geweest. Het ging met ups en downs, geeft de Hilversummer toe. En achteraf gezien was het eerste concept allesbehalve een meesterwerk. "Daarna kreeg het verhaal meer diepgang en spanning, werd het meer thriller dan horror, wat aanvankelijk de bedoeling was."

'Dagboek op doktersrecept' neemt de lezer mee in de ervaringen en hersenspinsels van Johan Nijhuis. Tien jaar na de zelfdoding van zijn moeder en oom keert hij terug naar zijn fictieve saaie en degelijke geboortedorp Maartenshoef (een combinatie van Maartensdijk en Kortenhoef), vlak bij Hilversum. De nachtmerries die hij eerder had achtergelaten, keren in alle hevigheid terug. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant