Angelika Pelsink: 'Portefeuille spreekt me erg aan.'
Angelika Pelsink: 'Portefeuille spreekt me erg aan.' Foto: Bastiaan Miché

Wethouder Pelsink: nieuw in politieke arena, maar toch voldoende kennis en ervaring

Politiek

HILVERSUM - Het was lang onduidelijk wie na Karin Walters de tweede wethouder binnen de nieuwe coalitie namens Hart voor Hilversum zou worden. De keuze viel uiteindelijk op de voor velen totaal onbekende Angelika Pelsink. Toch, zegt zij zelf, beschikt deze net 60 geworden Hilversumse over voldoende kennis en ervaring om van betekenis te zijn.

Ze is in Hilversum geboren, vertrok daarna met haar ouders naar Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, kwam terug in Hilversum en verhuisde op haar 23ste met haar toen kersverse echtgenoot Max naar Vreeland. Aanvankelijk ging ze aan de slag in de hulpverlening, maar op haar 29ste wilde Pelsink weer studeren.

Een opvang voor haar inmiddels geboren twee zonen was er echter niet, dus besloot ze zelf maar een kinderopvangorganisatie te starten. De Klimboom groeide vervolgens uit tot een bedrijf met een omzet van 20 miljoen euro en 200 ondernemers. "Dan word je ondernemer en krijg je veel bestuurservaring", zegt Pelsink, tot vorig jaar voorzitter van de ondernemersvereniging in Vreeland.

Ze stopte daarmee, omdat ze alweer enige tijd in Hilversum woont. "Ik deed van alles in Vreeland op ondernemers- en sportgebied, maar ik woonde er niet meer. Ik wilde me daarom meer met Hilversum bezighouden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant