Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Gedeputeerde: 'Eerst haalbare datum fusie 1 januari 2021'

Politiek

HILVERSUM - De provincie heeft dinsdag laten weten dat het herindelingsontwerp van Hilversum-Wijdemeren later komt dan in september. De provincie wil eerst van de minister duidelijkheid hebben over de rol die de provincie hierin moet spelen.

"Er staan slechts twee zinnen in het regeerakkoord hierover en we merken de laatste tijd bij de behandelingen van de herindelingsontwerpen in de Tweede Kamer dat er toch anders naar wordt gekeken. We willen eerst meer duidelijkheid hierover en de minister heeft daar nog enkele maanden voor nodig", aldus gedeputeerde Jack van der Hoek, die vanuit de provincie verantwoordelijk is voor de herindeling in de regio.

Als gevolg hiervan zijn enkele bewonersavonden die al gepland stonden, afgezegd. Na de zomer komt de gedeputeerde graag langs om te vertellen waarom de provincie de stappen heeft gemaakt richting fusie van verschillende gemeenten. Hij hoort dan ook graag wat inwoners belangrijk vinden als er één gemeente gevormd wordt. Dat wordt dan nog verwerkt in het herindelingsontwerp.

"We willen zorgvuldig komen tot het herindelingsontwerp en op de avonden ook echt een goed verhaal kunnen vertellen. Daarvoor is nu te veel onduidelijk." De provincie verwacht ondanks deze vertraging nog steeds dat de eerst haalbare datum voor een fusie 1 januari 2021 zal zijn.

Uit de krant