Afbeelding
Foto: Politie
Video

Politie toont beelden insluiper verzorgingshuis Hilversum

Politie

HILVERSUM - Een nog onbekende man heeft in woonzorgcentrum De Boomberg een pinpas van een bewoonster gestolen en daarmee voor 1250 euro gepind. De politie heeft de man op beeld staan en is op zoek naar hem. 

De man slaat zijn slag op zondag 15 april. Vlak na de lunch is het rustig in de gangen van het woonzorgcentrum aan de Vaartweg in Hilversum. Op bewakingsbeelden is een man te zien die op zijn gemak van kamer naar kamer loopt. Bij een enkele onafgesloten kamer gaat hij naar binnen.

Na een tijdje verlaat de man het verzorgingshuis. Kort daarna wordt er met de bankpas van één van de bewoners door een onbekende man gepint. Daarna loopt de man dwars door het centrum van Hilversum naar een volgende geldautomaat. Ook daar lukt het hem om geld te pinnen. De opbrengst: 1250 euro. De politie vermoedt dat het slachtoffer in deze zaak lag te slapen in haar kamer, terwijl de dief bij haar op de kamer was. 

De verdachte is een blanke, lange en smalle man met kort blond tot donkerblond haar. Hij droeg een blauw jack, vermoedelijk van spijkerstof, met daaronder een okergeel shirt. De man droeg lichte schoenen of sneakers en heeft steeds een opvallende lichtbruine tas bij zich.

Uit de krant