Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Ook instorting pand kan gevolg zijn van wietkwekerij'

Politie

HILVERSUM - Niet alleen brandgevaar en wateroverlast kunnen het gevolg zijn van een wietplantage. Een ander risico is dat het pand instort.

Dat meldt de politie naar aanleiding van de hennepvondst dinsdagmorgen in de kelder van een woning aan de Herenstraat in Hilversum.  

Dat de wietkwekerij van 200 planten in een kruipruimte werd aangetroffen, is bijzonder. Immers, in de woningen daar zijn oorspronkelijk geen kelders.

De ruimte was op op amateuristische wijze uitgegraven, waardoor de fundering zwaar onder druk stond en instorting dreigde voor de woning en de direct naastgelegen panden. Dat bleek uit onder door experts van bouw- en woningtoezicht. Er werden in opdracht van de gemeente direct maatregelen genomen om instorting te voorkomen.

Naast de hennepvondst was er sprake van diefstal van stroom. De planten en de volledig inrichting van de kwekerij, waaronder een aanzienlijk aantal assimilatielampen, zijn ontmanteld en geruimd. Een 48-jarige bewoonster is aangehouden. Onderzoek naar meerdere verdachten wordt voortgezet.

Uit de krant