Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Supermarkten maximaal acht uur open op zondag

Bedrijven

HILVERSUM - De nieuwe Winkeltijdenveroderdening in Hilversum heeft gevolgen voor de Hilversumse supermarkten. Zij mogen straks op zondag niet meer langer dan acht uur - tussen 12.00 en 20.00 uur - open zijn. 

Winkels mogen sinds begin juni iedere zondag tussen bovengenoemde tijdstippen open zijn. Supermarkten zijn echter al enige tijd iedere zondag - soms langer dan acht uur - open. De gemeente ontving de afgelopen weken echter hier meerdere klachten over. 

Op basis van de oude Winkeltijdenverordening mogen zij ook op andere tijden dan tussen 12.00 en 20.00 uur open zijn. Maar vanaf 1 augustus moeten zij zich houden aan de nieuwe tijden. Wanneer zij eerdere of later open willen, kunnen zij een ontheffing aanvragen bij de gemeente.

Goede balans
"De ontheffing wordt echter alleen verleend voor een openingstijd van maximaal acht uren totaal op zondag", schrijven wethouders Karin Walters (vergunning en handhaving) en Wimar Jaeger (economie). "Hierdoor is er een goede balans tussen de leefbaarheid van omwonenden van winkels en de mogelijkheid om op zondag te winkelen."

Na 1 augustus controleert en handhaaft de gemeente op openingstijden. Alle supermarkten die niet zouden voldoen aan de nieuwe Winkeltijdenverordening zijn hierover geïnformeerd. 

Uit de krant