Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Update

Aanrijding op 'gevaarlijke' rotonde Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM - Bij een aanrijding op de rotonde van de Utrechtseweg en Diependaalselaan is maandagmorgen een fietsster gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. 

Het ongeval vond rond 10.00 uur plaats. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste met een kind achterin kwamen met de schrik vrij. Het kind kreeg van de hulpdiensten een troostbeer voor de schrik. 

(Artikel gaat verder onder de foto)

De rotonde staat al langer bekend als onveilig en bij de gemeente met stip op nummer 1 als meest onoverzichtelijke verkeerssituaties van de stad. Maatregelen om deze kruising aan te pakken zijn ook in beeld, maar de plannen om de rotonde veiliger te maken, moeten de ijskast in. De rotonde kan nog niet worden aangepakt.

Daarvoor heeft Hilversum subsidie nodig van de provincie Noord-Holland en die aanvraag was te laat verstuurd. Zonder cofinanciering van de provincie is de uitvoering niet te betalen voor de gemeente.

Zie ook https://www.gooieneembode.nl/nieuws/verkeer/104420/langer-wachten-opknapbeurt-rotonde-utrechtseweg-subsidieverzoek-te-laat-ve?redir

Uit de krant