Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Rechtbank: geen onderzoek naar rijgedrag Fleur Balkestein

Politie

HILVERSUM - Van nader onderzoek naar het rijdgedrag van Fleur Balkestein wil de rechtbank in Leeuwarden niets weten. Dat heeft het hof vandaag bekend gemaakt.

De Loosdrechters, vader en zoon, Walter en Casper van W., hadden verzocht om inzage te krijgen in de resultaten van het bloedonderzoek én de belgegevens van de Hilversumse. Daar ziet de rechtbank de noodzaak niet van in, luidde het antwoord vandaag.

Bij eerder onderzoek naar het bloed van de Hilversumse is er geen enkele aanwijzing gevonden dat er alcohol in haar lichaam zat op die fatale 16 maart 2016. Daarnaast is er ook totaal geen aanleiding om haar belgegevens vrij te geven.

Hieruit zou kunnen blijken dat Balkestein met haar mobiel bezig wast op het moment dat zij de Nieuw-Loosdrechtsedijk opreed toen vader met zo'n 167 kilometer per uur in zijn Porsche - met zijn zoon in zijn kielzog in een Mini Cooper - aan kwam racen en haar auto ramde.

Vader en zoon waren bezig met een straatrace. Ze reden meer dan 100 kilometer per uur te hard en Walter van W. had ook teveel gedronken (0,9 promille). Met het verzoek te kijken naar het gedrag van de 19-jarige Hilversumse, die twee weken na het ongeluk aan haar verwondingen overleed, probeerde het duo de verantwoordelijk ook bij de 19-jarige Hilversumse te leggen.

Vader kreeg in november 4 jaar celstraf en zijn zoon kreeg een taakstraf en een rijontzegging van een jaar. Beiden zijn in hoger beroep gegaan. Dat geldt overigens ook voor het Openbaar Ministerie.

Uit de krant