Afbeelding
Foto: OK Paroche St Vitus

Sint-Vitus open met Allerzielen

Mensen

HILVERSUM - De oud-katholieke parochie St.-Vitus aan het Melkpad biedt ook dit jaar rond Allerzielen een plek om overledenen te gedenken. Iedereen is welkom om binnen te lopen en een moment stil te staan. Er is ruimte voor gebed, het aansteken van een kaars, het opschrijven van de naam van een overleden dierbare.

Elk jaar vinden op 2 november overal in het land herdenkingen en lichtjesavonden plaats in navolging van het van oorsprong katholieke Allerzielen. De naam van een overleden geliefde wordt nog eens hardop uitgesproken. Hierbij is ruimte om een kaars aan te steken, verhalen te delen, overledenen te gedenken en voor hen te bidden.

Kerk open
Ook de oud-katholieke parochie Sint-Vitus aan het Melkpad zet haar deuren open met Allerzielen: vrijdag 2 november van 11.00 tot 21.30 uur en zaterdag 3 november tussen 13.00 en 16.00 uur. Ook op vrijdag 2 november is er tussen 19.30 en 20.30 uur tijd om samen te gedenken. Een moment om samen even stil te staan.

Wie wil kan na 20.30 uur nog een poosje in de stilte blijven zitten. Tot 21.30 uur is er ook gelegenheid iets te drinken en eventueel herinneringen te delen.

Uit de krant