Afbeelding
Foto: Politie

Engelstalige 'oplichters' betrapt in Kerkelanden

Politie

HILVERSUM - Inwoners van Kerkelanden werden de voorbije dagen onaangenaam verrast door Engelstalige mannen die langs de deuren liepen om spullen te verkopen. De politie wist hen donderdag te vinden en nam hun bus in beslag.

Het is een verschijnsel dat eens in de zoveel tijd terugkomt. (Vaak) Engelstalige klusjesmannen die bij mensen aanbellen om klusjes te verrichten. Het gevolg is dan dat mensen die daarop ingaan een torenhoge rekening gepresenteerd krijgen.

De voorbije dagen waarschuwden bewoners van Kerkelanden middels de buurt-app voor dit verschijnsel. Woensdag al namen agenten een kijkje na een melding, maar werd er niemand aangetroffen. 

Comeniushof
Donderdag had de politie wel succes. Na opnieuw een melding over 'werklui' op de Comeniushof troffen agenten drie Engelstalige mannen aan. Hun bus is in beslag genomen, omdat de kentekenplaat niet klopte, vertelt een politiewoordvoerder. Onduidelijk is of het om dezelfde mannen gaat als waarvoor woensdag werd gewaarschuwd.

De mannen zijn niet aangehouden. Er zijn geen strafbare feiten gepleegd. "Als mensen bijvoorbeeld toestemming geven om hun dak te laten repareren, doen die mannen op zich niets verkeerds", aldus de woordvoerder. "Het is wel fijn dat dit nu gelukt is en de bus in beslag is genomen. Vaak zijn de vogels na een melding al gevlogen. Wat dat betreft hulde aan de groeps-app."

Uit de krant