Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Straattheater drie minuten gratis shoppen tijdens Black Friday in Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - De eerste editie van Black Friday in Hilversum op vrijdag 23 november belooft een ludiek spektakel te worden. Zo is er een straattheater, een segway met muziek en een cabrio fiat 500 met dj aanwezig. Ook is er een loterij met als prijs: drie minuten gratis shoppen in meerdere winkels in het centrum.

In het gehele centrum zijn de festiviteiten (straattheater, winactie, muziek en rijdende dj) vanaf 16.00 uur. Promotiemedewerkers, verkleed in morphsuits en butleroutfits, delen op deze locaties flyers uit met unieke codes. Tussen 17.00 en 21.00 uur trekt een presentator elk uur een winnende code. De prijsuitreiking vindt plaats op een groot podium in de Kerkstraat, naast Douglas.

De winnaars winnen drie minuten gratis shoppen in het centrum van Hilversum. Het gegeven dat de winnaar kan shoppen in meerdere (deelnemende) winkels tegelijk maakt deze prijs een unicum in Nederland, aldus de organisatie.

Verschillende winkels en restaurants in het centrum hebben voor 23 november speciale ééndaagse aanbiedingen om de consument te verleiden. Ondernemers die aan dit evenement meedoen zijn onder meer Trendwatcher; HEMA; Rituals; Uncle Dani's Pizza; Run2day en De Koffiebranderij.

Black Friday is een Amerikaans feestdag (dag na Thanksgiving) waar steeds meer winkels in Nederland aan meedoen. Deze dag wordt gezien als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Winkels geven op deze dag vaak hoge kortingen waardoor er veel extra traffic op de winkelcentra afkomt.

Uit de krant