Afbeelding
Foto : © Bastiaan Miché

Raadhuis kleurt oranje: aandacht voor geweld tegen vrouwen

Mensen

HILVERSUM - Wie 's avonds langs het raadhuis rijdt, is het mogelijk al opgevallen. Het gebouw is oranje verlicht. Dat heeft niks te maken met de recente successen van het Nederlands elftal, maar veel meer met met de campagne Orange the world en de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen op 25 november.

Het initiatief voor het oranje verlichten van het raadhuis van Hilversum komt van de Soroptimist Club, die ook in Hilversum actief is. Het raadhuis is tot en met 10 december oranje verlicht. 

In 1960 hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen tot Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en 10 december tot Dag van de mensenrechten. Het oranje uitlichten van gebouwen of andere landmarks is een vast onderdeel van Orange the World, de campagne die aandacht vraagt voor het thema geweld tegen vrouwen.

In voorgaande jaren waren dat bijvoorbeeld de piramides in Egypte, de Brandenburger Tor in Duitsland, de Niagara Falls in Canada, de Tafelberg in Zuid-Afrika én de Erasmusbrug in Rotterdam.

Uit de krant