Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Roken voor ingang raadhuis nu taboe

Mensen

HILVERSUM - De gemeente Hilversum is momenteel druk doende met het rookvrij maken van haar gebouwen en de plekken rondom de werklocaties. Een eerste actie is het verwijderen van de rooktegel voor de hoofdingang van het raadhuis.

De tegel is dinsdag weggehaald Rokers wordt daarom verzocht om niet meer te roken voor de ingang van het raadhuis. In plaats van de rooktegel zijn twee tegels gelegd met de tekst 'rookvrije generatie'.

"De huidige rookvoorzieningen zijn onvoldoende ingericht om overlast van tabaksrook voor medewerkers en bezoekers te voorkomen", aldus wethouder P&O Annette Wolthers. "Deze situatie is niet wenselijk en daarnaast strijdig met de ontwikkelingen die we vanuit de gemeente hebben ingezet voor bewoners."

Hilversum en de andere Gooise gemeenten hebben zich onlangs met met ruim dertig organisaties in de regio aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij. Vanuit dit verband is het convenant 'Op weg naar een Rookvrije Generatie in Gooi en Vechtstreek' ondertekend.

Daarom kwam vanuit de gemeenteraad het verzoek welke mogelijkheden er zijn om een rookvrije zone rondom het gehele raadhuis in te stellen. Wolthers: "In de commissievergadering van 31 oktober jl. heb ik toegezegd om de rooktegel voor de hoofdingang van het raadhuis weg te halen. Dit is een eerste stap in de verdere ontwikkeling van ons rookbeleid."
 

Uit de krant