Afbeelding
Foto: Politie

Hilversumse (18) opgepakt voor afpersing

Politie

HILVERSUM - De politie heeft een man en drie vrouwen, waaronder een 18-jarige Hilversumse, aangehouden voor afpersing. Ze zouden meer dan tien jonge vrouwen uit het hele land hebben bedreigd met het publiceren van naaktfoto's van hen op internet, ook wel exposen genoemd.

De man (23) wordt daarnaast ook verdacht van verkrachting van een van de slachtoffers. Hij is dinsdag 27 november in een woning in de wijk Groente- en Fruitmarkt in Den Haag aangehouden. De drie vrouwen uit Hilversum, Capelle aan den IJssel en Rotterdam zijn donderdag 6 december aangehouden. 

Verkrachting
Het onderzoek startte met de aangifte van een vrouw uit Vlissingen. Zij zou worden afgeperst door een man die dreigde naaktfoto's van haar op internet te zetten, als zij hem geen geld zou betalen. De politie kwam uit bij de man in Den Haag, die meer vrouwen op dezelfde wijze afperste.

Een van de slachtoffers is mogelijk zelfs verkracht, juist toen ze hem geld kwam brengen. Bij onderzoek in zijn huis werden een telefoon en een laptop in beslag genomen. Op woensdag 12 december heeft de Rechtbank in Den Haag zijn voorarrest met negentig dagen verlengd.

Slachtoffers
Het onderzoek, zoals naar de telefoon en een laptop, leverde informatie op dat de drie vrouwen uit Hilversum (18), Capelle aan den IJssel (25) en Rotterdam (26) mogelijk betrokken zijn. Het drietal is na de aanhoudingen verhoord en de politie probeert duidelijk te krijgen wat precies hun rol is.

Bij de politie hebben zich tot dusver tien vrouwen tussen de 18 en 25 jaar gemeld, die mogelijk slachtoffer zijn van het viertal cybercriminelen. Naast Nijmegen en Vlissingen, wonen deze gedupeerden in Bennekom, Den Haag (2x), Helmond, Leiden, Wouw, Riethoven en Schiedam. Er wordt niet uitgesloten dat er meer slachtoffers zijn.

Uit de krant