Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vorig jaar in Eemnes.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vorig jaar in Eemnes. Foto: Bob Awick

Willem-Alexander komt naar Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Koning Willem-Alexander is volgend jaar aanwezig bij de uitreiking van de Zilveren Camera in Hilversum. De uitreiking van de Nederlandse prijzen voor fotojournalistiek en documentairefotografie vindt plaats op vrijdag 1 februari in Gooiland. 

Aanleiding van het bezoek is het zeventigjarig bestaan van de Stichting De Zilveren Camera. De koning neemt het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst.

Na de prijsuitreiking bezoekt de koning de winnende foto's, die tentoon worden gesteld in Museum Hilversum. Daar gaat hij ook in gesprek met de winnaars. 

De Zilveren Camera heeft als taak de kwaliteit van de fotojournalistiek in Nederland te verhogen. Het belangrijkste instrument hiervoor is de jaarlijkse wedstrijd, waarmee prijzen worden toegekend in diverse categorieën, zoals nieuws, documentair, internationaal en sport. De fotograaf van de foto of serie die zowel fotografisch als in journalistiek opzicht het afgelopen jaar het beste vertegenwoordigt, krijgt de Canon Zilveren Camera toegekend.

Uit de krant