De vier leerlingen samen met De Jager en vertegenwoordigers van de bierbrouwerij.
De vier leerlingen samen met De Jager en vertegenwoordigers van de bierbrouwerij. Foto: Bastiaan Miché

Leerlingen Klimopschool delen bierpakketten uit in Villa Industria

Algemeen

HILVERSUM - Een bijzondere dag voor vier leerlingen van de Hilversumse Klimopschool, een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Onder begeleiding van meester Marbert de Jager brachten zij namens ontwikkelaar Heijmans Vastgoed afgelopen week bierpakketten rond in de wijk Villa Industria.

De Klimopschool aan de Hoflaan is een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (onder andere autisme/verstandelijk beperkt). Zij krijgen via de school kans om stage te lopen en zo voorbereid te zijn op hun (werkende) leven na de school. Eerst is er de interne stage. Kinderen van ongeveer 15 jaar werken daarbij in de facilitaire dienst in een vertrouwde omgeving van hun school gericht aan arbeidsvaardigheden. Daarna volgt de begeleide externe stage. Dit is een stage in een bedrijf onder begeleiding van een leerkracht. Tot slot eindigen de scholieren hun schoolcarrière met een zelfstandige externe stage.

Het blijkt geen eenvoudige klus om stageplekken te vinden bij bedrijven en instellingen, aldus De Jager. "Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven die werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek kunnen bieden. Gelukkig weten steeds meer bedrijven van de mogelijkheden en kansen die zij deze leerlingen kunnen bieden."

Dit jaar lopen sommige leerlingen stage bij onder andere Albert Heijn, Puur Smaeck en de Gooische Bierbrouwerij. Afgelopen week waren de leerlingen Fleur, Mickey, Damian en Timo in de nieuwe woonwijk Villa Industria om namens ontwikkelaar Heijmans Vastgoed bierpakketten van de Gooische Bierbrouwerij te bezorgen. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag, al was het wel even zoeken bij welke woningen in de wijk ze moesten aanbellen. Het presentje gold als afsluiting van het project, waarbij Heijmans de bewoners attendeerde op de nieuwe lokale omgeving en de in MOUT gevestigde bierbrouwerij.

Uit de krant